Min bok klättrar...

I pestens skugga klättrar sakta men säkert uppåt på listan. Ligger runt 340-strecket och pendlar nu! Tjohoo! ;-) Tänk vad glad man kan bli för det då. Med tanke på att det ligger inne nästan 400 manus så få rjag ju vara tacksam att mitt manus ändå får så pass många rekommendationer att den ligger på 340:nde plats.

Nu ska jag sova och fundera vidare på mina böcker.

Har fått böckerna från adlibris. Har  ännu inte hunnit kolla in dem riktigt.

Måste börja ragga röster igen, bara drygt en vecka kvar innan tävlingen stängs. :-)

Ord: Noll.

Kläder: Svart/marin tröja från Ellos ca 199 kr
Slitna joggingbyxor från ??? för ??? kr. Köptes i Umeå på någon sportbutik redan 1993!! Och still going strong. Jajagsägerdådet! De gjorde bättre kläder förr.
:-D

Det går framåt

Sakta men säkert klättrar mitt alster uppåt. 9 rekommendationer so far. Men idag verkar det vara stiltje. Fantasyboken går det riktigt trögt med tyvärr... Fast den är ju utom tävlan så det är därför. Vore ju skoj att få nån feedback på den. Nåja, än är det tid kvar. Ångrar verkligen att jag inte lade in böckerna tidigare. Tja, man blir ju visare med tiden sägs det... hihi.

Mitt andra bidrag i Bok-SM

Har lagt in min fantasybok också på kapitel1.se

Få se hur det går för den. Den är dock utom tävlan, man får bara ha en bok/person som tävlar. Dock kan det vara kul att se om man får feedback som sagt.

http://kapitel1.se/nina-wennberg/stenporten

Jag tävlar i Bok-SM!

Jo minsann. Jag har gått och funderat av och till alldeles för länge egentligen för att kunna ha någon chans att komma någon vart i tävlingen, men jag vill i alla fall ha feedback på boken från de andra. Spännande är det. Har bara lagt in 4 kapitel än och funderar på att lägga in de andra två utom tävlan, bara för att få feedback på dem.

Än så länge har jag fått 7 rekommendationer och en har gett mig högsta betyg! Det gör mig så oerhört stolt. Bara på ett dygn har jag fått så pass många rekommendationer, det trodde jag aldrig. Jag vet ju också att jag kan tappa rekommendationer om personen i fråga väljer att byta ut en av sina tre rekommendationer till förmån för någon annan.

Länk: http://kapitel1.se/nina-wennberg/i-pestens-skugga

Min egen stil

Som motpol till alla modebloggar så kommer jag att skriva om mina billiga och sällsynta klädinköp. Kommer dessutom, med glimten i ögat, att berätta om vad jag har för billiga kläder på mig varje dag.

Idag hade jag på mig:
Jeans från Ellos à ca 199 kr
Grön tunika, Ellos à ca 149 kr
Skor ute: Adidaskängor från Stadium à 599 kr
Skor inne: "foppatofflor" från Din Sko à ca 100 kr

Dyr i drift e jag! Haha! :-D

Dålig produktion idag

Ord: 0

Trött

Köpt böcker

Har varit på adlibris och inhandlat ett par böcker. Dels "Writing mysteries" av Sue Grafton för att kanhända lära mig något om uppbyggnaden av en deckare, och dels "Människans varg" av Ingrid Kampås. Kampås har en sjuksköterska som huvudperson, och eftersom jag själv är syrra i botten och jag är intreserad av hur hon väver in en sjuksyrra i en deckare, så vill jag läsa och bilda mig en uppfattning om hur hon gör när man har en huvudkaraktär som inte är polis.

Försöker hitta en annan bok, "How to write crime novels" av Isobel Lambot, men den verkar vara svår att få tag i. Varken adlibris eller bokus har den. Inte bibblan heller. Har kollat Åhlens och akademibokhandeln i Täby utan framgång. Ska kolla i city om den finns där.

Stiltje

Inga ord idag...
Totalt antal ord: 37 817.

Dagens skörd

Totalt antal ord: 8737.
Ord sedan igår: 8737-5495= 3242

Bra jobbat!

Nu ska jag sova och fundera vidare på storyn.

Tandläkardagen

Både jag och sonen var hos tandis idag. Brrr... årets ruskigaste dag för mig. Har aldrig tyckt om att gå till tandläkaren, hur snälla och vänliga de än är. Och jag har faktiskt en jättesnäll tandis. Tack och lov. Det började med sonen som skulle ha premiär hos tandläkaren. Han vägrade ta ut nappen och var allmänt bångstyrig som han brukar kunna bli emellanåt. ;-) Nu såg det bra ut det hon såg, så han får komma åter om ett år.

Samma för mig. Jag hade varit duktig med tandtråden i år, så jag hade nästan ingen tandsten alls! Hurra! Jag som brukar ha jättemycket, men inte detta år. Jag blev jätteglad, för jag hatar verkligen att ta bort det. Uuuäääää.... Det ilar i tänderna bara jag tänker på det.

Nu är det ett helt år till nästa gång...

Kläder idag:
Röd fleecetröja från Jula
Svarta mjukisbrallor från Ellos
Stickade tjocksockar från EKO

Skriver vidare

Totalt antal ord: 5495.

Det tar sig sade mordbrännaren... Apropå mord... haha.

Mitt försök till deckare

Jag har väl egentligen aldrig varit ett stort deckar-fan, men läser någon deckare då och då. Ser på Beck på tv...;-)

Tänkte göra ett försök att skriva en deckare, bara för att se om jag kan för det verkar vara en rolig genre att skriva inom.

Har bara skrivit 13 sidor än...

Min huvudperson heter Marica och är kriminalinspektör. Håller på att lära känna mina karaktärer, och det tar tid. Vissa lär man känna direkt, medan andra håller sig dolda ett tag till och släpper mig inte inpå livet så lätt.

Fantasymanuset

Det är så roligt att skriva fantasy. Detta påbörjade jag efter att ha avslutat min historiska roman, och det är en bjärt kontrast verkligen. Från att ha varit tvungen att kontrollera historiska fakta och sitta med näsan i böcker (och tryckt mot en dataskärm förvisso) för att kontrollera olika saker, kan jag nu fabulera fritt. Härligt! Kan till och med hitta på namn själv. :-)

Kort resumé: Jenny och Theo reser till mammans kusin på skotska höglandet för lite semester. I den magnifika trädgården dyker helt plötsligt en dag en lustig figur upp och barnen beslutar sig följa efter den. De hamnar i en värld som är helt olik den de är vana vid, och här möts de av beskedet att de två är "Befriarna" enligt folkets urgamla krönika. De ska rädda världen från en ondskefull makt. Men hur?

Återstår för er att se... ;-) Jag vet... haha! :-D

Har till dags dato skrivit 135 sidor.

Kort om min historiska roman "I pestens skugga"

En kort bkgrund. Denna bok påbörjade jag faktiskt när jag var 11-12 år, och genom åren har jag redigerat och redigerat om tills jag för ca ett år sedan blev färdig. 384 sidor lång blev det slutliga manuset!

Kort resumé: Kristin (skomakardotter) och Magnus (väpnare under kung Magnus) stöter på varandra i en gränd i Stockholm år 1345. De skils åt men gör starkt intryck på varandra. Magnus och Kristin gifter sig på varsitt håll och lever sina liv med glädje och sorg, men någonstans inom dem kan de inte glömma varandra. I bakhasorna flåsar Digerdöden...

Lämnade in manuset till två förlag som refuserade. Förstås. Har nu lämnat in det till en lektör som ska läsa igenom och kommentera mina styrkor och svagheter i manuset. Ska bli spännande att få läsa vad hon säger. Förhoppningsvis... ;-)

Välkommen till min nya blogg!

Jahaja. Nu är jag igång då med min nya blogg där jag kommer att stöta och blöta allt som har med mitt författarskap att göra. Välkommen att läsa.

RSS 2.0